Σήμερα Δευτέρα 4/5 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκτάριο για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Άργους Μυκηνών και της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδος για την χρηματοδότηση

και εκτέλεση του έργου με τίτλο «Συντήρηση και λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων Φαρμακά» προϋπολογισμού κατ' ελάχιστον 255.050,00€ το οποίο στην μετέπειτα εξέλιξη του έργου υπάρχει η προοπτική της αύξησης. Σκοπός του έργου είναι να προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό όφελος σε μια εποχή με τεράστια ζήτηση για φιλοξενία παιδιών, ιδιαίτερα από οικογένειες χαμηλών εισοδηματικών βαθμίδων οι οποίες δεν είναι σε θέση να παρέχουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε καλοκαιρινές διακοπές ή λοιπές ομαδικές δραστηριότητες. Το φαινόμενο αυτό ενισχύεται σημαντικά δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης καθώς όλο και περισσότεροι αναγκάζονται να αναζητήσουν δωρεάν φιλοξενία για τα παιδιά τους σε αντίστοιχες δομές.
Η Μητρόπολη Αργολίδος θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου  και αναλαμβάνει με δικά της μέσα και δαπάνες την συντήρηση & την προσαρμογή της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής και γενικά των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην θέση Αγία Παρασκευή –Φαρμακά της τοπικής κοινότητας Γυμνού του Δήμου Άργους Μυκηνών. Από την πλευρά του ο Δήμος Άργους Μυκηνών παραχωρεί έκταση 9.200 τ.μ  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς όφελος  των παιδιών και των οικογενειών του δήμου μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Επιπλέον  η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αγόρασε το όμορο οικόπεδο  το οποίο ανήκε σε ιδιώτες και είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία των κατασκηνώσεων. Σημειωτέον ότι η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση στο Δ.Σ του Δήμου Άργους Μυκηνών καταψήφισε το θέμα  χωρίς καμία σοβαρή αιτιολογία. Ο  Δήμαρχος Άργους Μυκηνών δήλωσε: «Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πέτρου προστάτη της πόλης μας γίνεται πραγματικότητα ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που είχαμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκτάριο. Τα παιδιά του δήμου μας θα έχουν τώρα τον δικό τους χώρο και θα μπορούν να κάνουν δωρεάν διακοπές χωρίς να επιβαρύνονται οι οικογένειες τους.» Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ Νεκτάριος φανερά συγκινημένος δήλωσε πως θα γίνει το  καλύτερο δυνατό ώστε να δημιουργηθεί μια κατασκήνωση πρότυπο για όλη την Ελλάδα ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε το επόμενο καλοκαίρι η κατασκήνωση του Φαρμακά να μπορεί να υποδεχτεί τα παιδιά της Αργολίδος.