Τα εγκαίνια της αίθουσας «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκαν με τη δέουσα λαμπρότητα το Σάββατο 31/10 παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος  κ.κ Νεκταρίου ο οποίος και τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό ,του βουλευτή Αργολίδας  κ.Γιάννη Ανδριανού  , του πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη ,του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ  κ. Δημήτρη Καφαντάρη ,του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος

κ.Τάσου Χειβιδόπουλου του  Δημάρχου Κορίνθου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου , Δημάρχων της Πελοποννήσου, αντιδημάρχων, δημοτικών  και περιφερειακών συμβούλων και πλήθους κόσμου.
Ο βουλευτής Αργολίδος κ.Γιάννης Γκιόλας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε  στην εκδήλωση αλλα απέστειλε χαιρετισμό. «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος θα αναδειχθεί σε κύτταρο πολιτιστικής δραστηριότητας και σε χώρο ανάδειξης όλων των δημιουργικών ανθρώπων της περιοχής. Και πάλι συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε για αυτό το έργο που παραδίδετε σήμερα στους δημότες σας»
Ο βουλευτής Αργολίδας κ.Γιάννης Ανδριανός δήλωσε « Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, όλους και όλες όσοι εργάστηκαν για τη δημιουργία αυτής της νέας αίθουσας τέχνης και πολιτισμού που αποκτά ο τόπος μας και εγκαινιάζουμε σήμερα»
Ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης στον χαιρετισμό που απέστειλε τόνισε πως « η Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, θα επιτελέσει σημαντικό πνευματικό έργο. Θα προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους και θα προωθεί δράσεις που θα δώσουν μεγαλύτερη ζωντάνια στην περιοχή».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γώργος Πατούλης δήλωσε, «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι απόψε εδώ. Πρέπει να συγχαρώ τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών τον Δημήτρη Καμπόσο, για αυτό το μεγάλο έργο που σας παραδίδει σήμερα, το οποίο και  θα αποτελέσει το πολιτιστικό κέντρο ολόκληρης της Πελοποννήσου. Δράττομε της ευκαιρίας να πω, πως χαίρει της εκτίμησης όλων των Δημάρχων και ιδιαιτέρως της δικής μου, για την μαχητικότητα,την εντιμότητα και τις ιδέες του».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: Σήμερα, που κάθε δαπάνη για τον πολιτισμό τις τέχνες και τα γράμματα θεωρείται επιλήψιμη,  το να γίνει μια τέτοια εξαιρετική αίθουσα όπως αυτή ,είναι ιδιαιτέρως σημαντικό όχι μόνο για το Άργος αλλα για ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος ,φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και δήλωσε «Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα ,νιώθω χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση απόψε που παραδίδουμε στους δημότες μας αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Εύχομαι η αίθουσα αυτή, να αποτελέσει το εργαστήρι που θα ομορφαίνει ψυχές, μιας και ο πολιτισμός κάνει καλύτερους ανθρώπους και συνεπώς, καλύτερες  τις κοινωνίες. Το Άργος ,η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης συνεχώς και αδιαλείπτως κατοικούμενη από το 5.000π.Χ, έπρεπε να βρει το χώρο του, που θα στεγάσει τέχνες μουσική και γράμματα».
Εν συνεχεία ακολούθησε η συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα» της ΕΡΤ , υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού , ο οποίος με το τέλος της παράστασης δήλωσε εντυπωσιασμένος με την καλαισθησία της αίθουσας.


.